Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Числата

ПОЛОЖИТЕЛНИ И ОТРИЦАТЕЛНИ

ВИДОВЕ ЧИСЛА
Алтернативен линк


ПОЛОЖИТЕЛНИ И ОТРИЦАТЕЛНИ




Числата съдържат положителни и отрицателни енергии. Положителните енергии се изявяват в положителния, т. е. в добрия, в нормалния живот, а отрицателните в неправилния. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 84)



Разумните постъпки представят положителни числа, а неразумните - отрицателни... При числото +5 вие получавате нещо, при -5 - губите. ([...] -115), „Съзнание, точка и права линия



Изключителните условия, това са минусите в неговия живот това са отрицателните числа: -1, -2, -3, -4, -5, -6, -7, -8, -9, -10. От минус 10 по-нататък не може да отидете. Който мине кръга на отрицателните числа, той става активен и положителен. (ВЛИЯНИЕ НА СВЕТЛИНАТА И НА ТЪМНИНАТА -7)



В числата 12, 15 и 18 имат единици, свързани с числата 2, 5 и 8. Последните числа 2, 5, 8 са отрицателни. Те обещават много, но малко изпълняват. Като се натъкнете на отрицателни числа, вие трябва да ги превърнете на работа. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО -172)



Единицата е положително число. Тогава 1+1=2. Двойката е отрицателно число Следователно, тия две положителни числа можем да ги съберем, за да получим отрицателно число, но по никой начин не можем да ги умножаване. Например, 1х1=1. Обаче, има и един друг закон: като съберете две отрицателни числа, получавате едно положително. Например, 2+2=4. числото 4 е положително. като умножим две отрицателни числа, пак получаваме едно положително: 2х2=4 Следователно, ако искате да получим положителен резултат, трябва да работим с две отрицателни числа. Какво означава 2+2=4 или 2х2=4? - като се съберат или умножат двама меки хора, дават числото 4. Ако съберете числото 2 и числото 4, получавате 6. какво представлява шесторката? - Тя е неутрално число, неутрална зона. Значи, докато дойдете до неутралната зона в живота, т. е. до състояние на примирение, най-първо ще минете през голяма вътрешна борба в себе си. Да кажем, че вие искате да извършите един преврат в себе си. В първо време ви сте активен, борите с; значи, събират положителна енергия в себе си, докато получите от тях едно отрицателно число и се примирят. Казвате: „Има време, ще се постигне това нещо”, и започвате да мислите. Числото 4 е число на мисълта. В процеса на мисленето превръщате положителните числа в отрицателни и отново започвате да действате. (МЛАДЕЖКИ ОКУЛТЕН КЛАС -V г. - 1 лекция - 20), „Време и сила





НАГОРЕ